Jaeger-LeCoultre

Jaeger-LeCoultre is een van de meest gerenommeerde Zwitserse horlogehuizen, dat vooral geroemd wordt om zijn geraffineerd vakmanschap en discrete esthtetiek. Van bij haar ontstaan in 1833 maakt Jaeger-LeCoultre alle onderdelen zelf in haar eigen manufacture, waar ze ook de horloges helemaal assembleert. Het merk heef honderden uitvindingen en patenten op haar naam en heeft verschillende wereldrecords gevestigd, waaronder dat van kleinste mechaniek. Omdat de manufacture zo vaardig was in het ontwikkelen van onderdelen voor de de meest veeleisende complicaties, werd het ook hofleverancier voor de meest prestigieuze horlogemerken zoals Patek Philippe, Vacheron-Constantin en Audemars Piguet. Daarom wordt het wel eens de Horlogemaker van de Horlogemakers genoemd.

Maar het huis is veel meer dan de nec plus ultra in artisanaal vakmanschap. Met collecties als de Reverso, de Polaris en de Master Control heeft Jaeger-LeCoultre ook een reputatie gevestigd als ontwerper van tijdloze iconen die hun plaats in de geschiedenis van de Haute Horlogerie meer dan verdiend hebben.

Ontdek de collecties

Reverso

Reverso

Tijdloze verhalen sinds 1931

In 1931 werd een draaibaar uurwerk gelanceerd dat voorbestemd was om een klassieker van het 20e-eeuwse design te worden: de Reverso.

De Reverso werd oorspronkelijk gemaakt op vraag van Britse officieren: zij wilden een horloge waarmee zij polowedstrijden konden spelen. De subtiele Art Deco-lijnen en unieke, baanbrekende omkeerbare kast hebben het tot een van 's werelds meest herkenbare horloges gemaakt. De Reverso toont ons vakmanschap op zijn meest creatieve, inventieve en innovatieve wijze en heeft meer dan 50 verschillende kalibers gehuisvest. Het is een uitzonderlijk canvas voor creativiteit geweest; fel origineel, uitdagend onderscheidend en altijd buitengewoon.

Of hij nu is gedrapeerd in email, gravures of edelstenen, de Reverso is feilloos uniek en vertegenwoordigt het allerbeste van Jaeger-LeCoultre. Sinds de oprichting in 1931 heeft Reverso vele tijdloze verhalen gecreëerd, waardoor het het icoon van Jaeger-LeCoultre is geworden.

Shop de Reverso collectie
Polaris

Polaris

Elegante dagelijkse avonturen

De Polaris-collectie is de definitie van het moderne sporthorloge dat de elegantie van Jaeger-LeCoultre belichaamt met een kenmerkende geest van avontuur.

De Polaris belichaamt Jaeger-LeCoultre's avontuurlijke geest en meedogenloze drive om uurwerken te creëren die het gevoel voor stijl van een eigenaar verhogen. Verfijnd en elegant, onze op sport geïnspireerde Polaris-collectie straalt echt vertrouwen uit voor de man van vandaag. De Polaris is een smaakstatement voor diegenen die meer verlangen van de dagelijkse avonturen van het leven.

Shop de Polaris collectie
Master Control

Master Control

Een referentie voor tijd

Het strakke uiterlijk van de The Master Control-collectie is geïnspireerd op de klassieke ontwerpen uit de gouden eeuw van de horlogemakerij in de jaren vijftig. De collectie werd in 1992 gelanceerd als een eerbetoon aan het ongeëvenaarde verfijnde horloge-erfgoed van Jaeger-LeCoultre.

De Master Control-collectie wordt gekenmerkt door technische uitmuntendheid en het gevierde ronde ontwerp geeft het een gevoel van echte eigentijdse elegantie. Jaeger-LeCoultre's geest van innovatie stimuleert voortdurende verbeteringen van het kaliber in het Master Collection-assortiment, maar de ziel blijft moeiteloos verfijnd.

Shop de Master Control collectie
Master Ultra Thin

Master Ultra Thin

De geraffineerde collectie

De Master Ultra Thin Collection is de perfecte combinatie van traditionele complicaties, dunheid en verfijning, en brengt ons hedendaagse technische meesterschap samen met een elegante, klassiek ingetogen esthetiek.

De Master Ultra Thin-collectie belichaamt Jaeger-LeCoultre's filosofie om technische virtuositeit te verenigen met tijdloze esthetiek. Het herontdekt traditionele complicaties met ontwerpen met rijke, strakke lijnen. De hele collectie toont onze uitzonderlijke savoir-faire op het gebied van horloges.

Shop de Master Ultra Thin collectie
Rendez-vous

Rendez-vous

Vrouwelijke gratie

De Rendez-Vous-collectie is onmiskenbaar vrouwelijk, spontaan en een gracieus eerbetoon aan de verfijnde horlogemakerij. Ze wordt voortdurend opnieuw uitgevonden om zeldzame, onnavolgbare uitingen van elegantie vast te leggen.

De allereerste polshorloges werden door vrouwen gedragen en Jaeger-LeCoultre, de horlogemaker van horlogemakers, was een van de eersten die zijn knowhow gebruikte om uitzonderlijk kleine kalibers te creëren die om de pols gedragen konden worden. Deze avant-garde benadering gaat tot op de dag van vandaag door. De Rendez-Vous-collectie werd gelanceerd in 2012 en bevat horloges vol mysterie, sierlijke visie en sublieme stijl.

De schatten van de collectie omvatten een automatisch uurwerk met een achterkant van saffier dat de technische complexiteit van het horloge onthult; fijn bewerkte afwerkingen; een gezicht met fijne Guilloché of bedekt met parelmoer en de constante glans van zijn edelstenen. De Rendez-Vous is sierlijk vanuit elke hoek.

Shop de Rendez-vous collectie
Atmos

Atmos

Tijd is eeuwig

Een tijdloze moderne klok met een werkelijk revolutionair eeuwigdurend kaliber, in staat zichzelf op te winden vanuit niets anders dan lucht.

De Atmos-klok belichaamt Jaeger-LeCoultre's beheersing van eeuwigdurende beweging. Het revolutionaire opwindmechanisme, geperfectioneerd in 1928, wordt aangedreven door de samentrekking en uitzetting van een mengsel van gassen. Tijdloos in zijn elegante esthetiek, belichaamt de Atmos de uitzonderlijke bekwaamheid van de ambachtslieden en vrouwen van Jaeger-LeCoultre en de schittering van het Maison's Atelier des Métiers Rares dat generaties ontwerpers heeft geïnspireerd.

Shop de Atmos collectie

Merkambassadeur Lenny Kravitz

Wanneer je een iconisch horloge om een iconische pols doet

Lenny Kravitz is al sinds zijn jeugd gepassioneerd door horloges, toen de chronografen van zijn vader hem begonnen te fascineren. Tot op de dag van vandaag koestert hij dezelfde passie voor horloges, waarvan hij vooral het gedetailleerde ontwerp, de artistieke uitmuntendheid en het vakmanschap waardeert.

Lenny Kravitz houdt van het verzamelen van vintage horloges en toont een bijzondere affiniteit met modellen uit de jaren 60 en 70. Net als de horlogemakers bij Jaeger-LeCoultre wordt hij gedreven door een krachtige geest van nieuwsgierigheid, ook gedreven door een permanente zoektocht naar onderzoek en innovatie.

Winkelmandje
item
[line1] [line2]
[price] [quantity]