Winkelmandje
[line1] [line2]
[price] [quantity]
Panerai

Panerai

Robuuste duikershorloges met een iconisch Italiaanss design: dat is Panerai. Geen enkel merk combineert geraffineerde luxe met stoere functionaliteit zo elegant als de horlogemaker uit Firenze. Horloges van Panerai zijn opvallend groot en de tijdsmarkeringen zijn altijd grote Arabische cijfers. Sinds zijn oprichting in 1860 was Panerai een klein en relatief obscuur merk, tot oversized horloges na 2000 in de mode kwamen. Panerai groeide snel uit tot een van de marktleiders op het gebied van luxe horloges.

Een duik in de tijd

In 1860 opende Giovanni Panerai zijn eerste winkel in Florence, in een van de kleine panden aan de Ponte alle Grazie, die werden gebouwd als winkels voor ambachtslieden. De derde generatie van de familie Panerai breidde de onderneming uit en  stichtte de eerste school voor horlogemakers in Firenze. Met de adoptie van de naam “Orologeria Svizzera” onderstreepte Panerai zijn samenwerking met Zwitserse horlogehuizen. Zo maakte de Radiomir bijvoorbeeld gebruik van een Rolex kaliber.

In opdracht van de Italiaanse Marine ontwierp Giuseppe Panerai in 1936 het eerste prototype voor een duikhorloge voor de Marine. Het had een royale kast, metalen ringen voor de bevestiging van de horlogeband, een sterke waterdichte lederen band die lang genoeg was om het horloge over een duikerspak te dragen en een achterdeksel en kroon die dichtgeschroefd konden worden. De wijzerplaat bestond uit een bovenplaat waarin de cijfers en uurmarkeringen waren geperforeerd, een onderliggende plaat met tekens in reliëf en een laag met sterk lichtgevende verf van radium. Het lichtgevende effect van de wijzerplaat was voldoende voor gebruik in actie. De lichtgevende verf die door Panerai’s onderzoekers werd aangewend voor dit horloge was de inspiratie voor zijn naam “Radiomir”.

Om de functionaliteit en waterresistentie verder te verbeteren is een brug met een kroonsluitende hefboom toegevoegd, een detail dat een geregistreerd handelsmerk is van Panerai. Ook de naam van het horlogemodel met de hefboomconstructie was geïnspireerd door de bijzondere lichtgevende eigenschappen en kreeg de naam “Luminor”.

Panerai maakte horloges voor de Italiaanse en Egyptische Marine. In 1993 werd besloten de horloges ook op kleine schaal te produceren voor particuliere horlogeliefhebbers.

In 2005 ontwikkelde en produceerde de firma een eigen manifattura-uurwerk.

Submersible

Submersible

Hét duikhorloge van Panerai

De Panerai Luminor Submersible voldoet aan de internationale norm voor professionele duikhorloges. Het verschil met andere Panerai-horloges is dat hij een draaibare lunette heeft om de duiktijd in de gaten te houden. Topmodellen zijn tot 2500 m (250 bar) waterdicht.

'Submersible' betekent lettelrijk 'geschikt voor onder water'. Het belangrijkste kenmerk van de Panerai Luminor Submersible is de eenzijdig draaibare lunette waarmee u de duiktijd in de gaten kunt houden. Door de draairing onderscheidt de Submersible zich van andere Luminor-modellen. Daardoor is de Submersible ook het enige duikhorloge van Panerai dat aan de ISO 6425-norm voor duikhorloges voldoet. Panerai bracht dit polshorloge in 1998 op de markt.

Shop de Submersible collectie
Luminor

Luminor

De essentie van Panerai

De Panerai Luminor is de perfecte keuze als u een iconisch polshorloge met een opvallend design wilt toevoegen aan uw verzameling. Het luxe horloge van de Italiaanse fabrikant behoort tot de beroemdste herenhorloges van het laatste decennium. Opvallendste kenmerken zijn de typische Panerai vorm van de kast en de grote beugel die de kroon beschermt. Die zorgt ervoor dat het horloge waterdicht is door de kroon in de behuizing te drukken. Met zijn 44 mm is de Luminor een groot horloge.

De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone heeft mede bijgedragen aan het succes van het merk. In de speelfilm Daylight (1996) droeg hij een Luminor die hij op de kop had getikt tijdens opnames van de film in Rome. Stallone was zo onder de indruk van het horloge dat hij Panerai een limited edition liet uitbrengen. Deze Luminor Daylight Slytech met het referentienummer 5218-207A is tegenwoordig zo gewild dat een prijs van meer dan 30 000 euro geen uitzondering is.

Shop de Luminor collectie