Winkelmandje
[line1] [line2]
[price] [quantity]
Tudor

Inside Tudor
De geboorte van het merk

In februari 1926 liet Hans Wilsdorf het merk ‘The Tudor’ registreren en begon hij horloges te maken die deze naam op de wijzerplaat droegen. Vlak na de Tweede Wereldoorlog besefte Hans Wilsdorf dat het tijd was om het merk uit te breiden en het een eigen identiteit te geven. Op 6 maart 1946 richtte hij het bedrijf Montres TUDOR S.A. op, dat zowel heren- als dameshorloges maakte. Rolex stond garant voor de technische, esthetische en functionele kenmerken, de distributie en de aftersales-service.

De geschiedenis van Tudor
De intuïtie van Hans Wilsdorf

“Ik speel al een paar jaar met het idee om een horloge te maken dat onze vertegenwoordigers kunnen aanbieden tegen een wat bescheidenere prijs dan onze Rolex-horloges, maar dat wel voldoet aan de standaard van betrouwbaarheid waar Rolex zo beroemd om is. Ik heb besloten een aparte onderneming op te zetten om dit nieuwe horloge te produceren en in de markt te zetten. Deze onderneming heet Montres TUDOR S.A.”

- H. Wilsdorf

Tudor Horloges

Ontdek onze collecties

Black Bay

Black Bay

TUDOR presenteert een nieuw technisch model met een heel nieuw uiterlijk. Dit horloge, Black Bay Pro genaamd, heeft een diameter van 39 millimeter, een vaste stalen bezel en een Manufactuur Kaliber met ingebouwde GMT-functie.

De Black Bay Collectie
Heritage Chrono

Heritage Chrono

De TUDOR Heritage Chrono is geïnspireerd op een aantal van de meest iconische modellen uit de geschiedenis van het merk. Hoewel ze hun oorspronkelijke uitstraling hebben behouden, zijn de historische modellen wel gemoderniseerd met kleine, subtiele details en nieuwe technische functies om hun prestaties te optimaliseren.

Ontdek de iconische modellen
Pelagos

Pelagos

TUDOR was tussen de jaren vijftig, toen het merk een van de eerste moderne professionele duikhorloges creëerde, en de jaren tachtig de officiële leverancier van de Marine Nationale (de Franse Marine). Met het model Pelagos FXD, waarbij FXD een verwijzing is naar de extra stevige ‘FiXeD’-bandpinnen op de kast, blaast TUDOR deze historische samenwerking weer nieuw leven in.

Duik in de Pelagos collectie
Royal

Royal

EEN KRUISING TUSSEN EEN KLASSIEK EN SPORTIEF HORLOGE

Met zijn geïntegreerde metalen band, gekartelde of met diamanten bezette bezel en automatische uurwerk is de nieuwe TUDOR Royal-lijn de belichaming van veelzijdige, betaalbare, sportief-chique elegantie.

Royal

HORLOGEVAKMANSCHAP

De traditionele kunst van het echte handwerk

Een TUDOR-horloge leeft. Het heeft een kloppend hart. Het neemt u mee naar de wereld van micro-precisie. De geavanceerde technologie in alle onderdelen wordt zorgvuldig getest. Keer op keer. Tot in de kleinste details. Obsessief haast. Elke beweging wordt onder de loep gelegd. De schoonheid en prestaties passen bij het meest veeleisende product. Bovendien is bij het ontwerp rekening gehouden met zijn bestendigheid én gebruiksgenot. Dit precisiemechanisme is een lust voor het oog en een genot voor de geest, en zal de tand des tijds doorstaan. De uitzonderlijke materialen, de duurzaamheid en het sterke ontwerp maken van elk horloge een uniek object.

Tudor ambassadors

In February 1926, the house of “Veuve de Philippe Hüther”, a watch dealer and maker, registered the trademark “The TUDOR” for Hans Wilsdorf. Established in Geneva, he acquired the exclusive usage rights from the dealer. On 15 October 1936, the house of “Veuve de Philippe Hüther” transferred the brand “The TUDOR” to Hans Wilsdorf. In this same period, the rose of the TUDOR dynasty appeared on the dials. Inscribed within a shield, this logo symbolised the invincible union of strength – the watch’s robustness – with grace – the beauty of its lines.

David Beckham

David Beckham

Tudor Ambassadeur

Als kind had David Beckham een droom. Wanneer hem werd gevraagd wat hij later wilde worden, zei hij steevast ‘voetballer’. Deze drijfveer op jonge leeftijd maakte van hem een van de meest geprezen, geliefde en succesvolle spelers uit de geschiedenis van de sport. Hij speelde voor drie grote clubs en kwam 115 keer uit voor het Engelse nationale elftal, waarvan 59 als aanvoerder. Tot zijn grootste successen behoren het winnen van 6 Engelse landskampioenstitels, 2 MLS cups, het Spaanse kampioenschap en de UEFA Champions League.

Jay Chou

Jay Chou

Tudor Ambassadeur

Jay Chou groeide op in een lerarenfamilie in Taiwan en begon met pianospelen toen hij vier jaar oud was, nadat was gebleken dat hij talent had om muziek te maken. Later ging hij ook cello spelen. Zijn favoriete componist was en is nog steeds Chopin. Muzikant. Acteur. Regisseur. Icoon. Al meer dan tien jaar lang verlegt de ‘koning van de Aziatische popmuziek’ grenzen over de hele wereld. Van Taipei tot Hollywood, Jay Chou staat altijd klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan.