Het onderhoud van uw Rolex

Het onderhoudsproces

Alle officiële Rolex-retailers en Rolex-filialen zijn gemachtigd om uw Rolex-horloge in ontvangst te nemen voor een servicebeurt. Een medewerker zal alle eventuele verzoeken van u noteren. Hierop wordt het horloge naar de horlogemaker gestuurd.

DE DIAGNOSE VAN HET HORLOGE

DE DIAGNOSE VAN HET HORLOGE

Het horloge wordt uitvoerig bestudeerd door de horlogemaker, die daarna een offerte zal maken voor het werk dat moet worden verricht. Zodra dit document is goedgekeurd, wordt met het onderhoud begonnen.

DE VOORBEREIDING VOOR HET ONDERHOUD

DE VOORBEREIDING VOOR HET ONDERHOUD

Het uurwerk, dat nog steeds voorzien is van de wijzerplaat en de wijzers, wordt uit de kast gehaald. De horlogeband is dan al losgemaakt van de kast. Het uurwerk, de kast en de band krijgen ieder een eigen behandeling gedurende de onderhoudsbeurt voor ze aan het eind van het proces weer worden geassembleerd.

HET DEMONTEREN VAN HET UURWERK

HET DEMONTEREN VAN HET UURWERK

Het uurwerk wordt volledig uit elkaar gehaald en alle onderdelen worden uitvoerig bekeken. Alle onderdelen die niet meer voldoen aan de Rolex-eisen, worden systematisch vervangen.

HET SCHOONMAKEN VAN DE ONDERDELEN

Elk onderdeel wordt in een ultrasonisch bad gereinigd om alle onzuiverheden te verwijderen.

HET SCHOONMAKEN VAN DE ONDERDELEN
DE ASSEMBLAGE EN SMERING VAN HET UURWERK

DE ASSEMBLAGE EN SMERING VAN HET UURWERK

De schoongemaakte onderdelen worden gedroogd waarna het uurwerk weer volledig wordt geassembleerd en gesmeerd. De horlogemaker maakt de eerste afstellingen van het uurwerk volgens de criteria van het merk.

HET POLIJSTEN VAN DE KAST EN DE BAND

HET POLIJSTEN VAN DE KAST EN DE BAND

De kast wordt volledig ontmanteld. De middenkast, bezel, kastachterkant en band worden, afhankelijk van hun oorspronkelijke afwerking, gepolijst of gesatineerd. Deze delicate handelingen worden met zorg uitgevoerd en vereisen veel behendigheid.

DE ASSEMBLAGE VAN DE KAST

DE ASSEMBLAGE VAN DE KAST

Nadat de kastonderdelen zijn schoongemaakt en gepolijst, worden deze opnieuw in elkaar gezet en worden de pakkingen teruggeplaatst. Vervolgens wordt gecontroleerd of de kast waterdicht is.

HET PLAATSEN VAN HET UURWERK IN DE KAST

HET PLAATSEN VAN HET UURWERK IN DE KAST

De horlogemaker plaatst het uurwerk – waaraan de wijzerplaat en de wijzers opnieuw zijn bevestigd – weer in de kast nadat al deze elementen strenge technische en esthetische controles hebben ondergaan.

NAUWKEURIGHEIDSTEST

NAUWKEURIGHEIDSTEST

Nadat het uurwerk in de kast is geplaatst meet de horlogemaker de chronometrische precisie nogmaals en zorgt hij, indien nodig, voor de laatste fijnafstellingen zodat het voldoet aan de eisen van Rolex.
De kastachterkant wordt dan dichtgeschroefd en uw horloge ondergaat een andere voor Rolex specifieke test die minimaal 24 duurt en waarbij de prestaties van het uurwerk op de lange termijn worden gecontroleerd.

WATERDICHTHEIDSTEST

WATERDICHTHEIDSTEST

De waterdichtheid van uw horloge wordt gecontroleerd door middel van een druktest onder water. Hierna wordt de band aan de kast vastgemaakt.

LAATSTE CONTROLE

Uw horloge is nu klaar voor de laatste controle waarbij de horlogemaker controleert of de functies goed werken en of het uiterlijk geen imperfecties vertoont.

LAATSTE CONTROLE
TERUGGAVE VAN HET HORLOGE

TERUGGAVE VAN HET HORLOGE

Na deze onderhouds­procedure, die gepaard gaat met een internationale tweejarige servicegarantie op onderdelen en werkzaamheden, wordt het horloge aan u overhandigd in een beschermhoesje.

EERSTEKLAS SERVICE

EERSTEKLAS SERVICE

Rolex doet er alles aan om u een eersteklas service te bieden. Dankzij de strenge normen en deskundigheid van onze horlogemakers blijft uw Rolex-horloge jarenlang goed functioneren en behoudt het zijn uitzonderlijke betrouwbaarheid en buitengewone glans.

Winkelmandje
item
[line1] [line2]
[price] [quantity]